Enexis

BINNEN EEN JAAR 112 NIEUWE COLLEGA’S WERVEN!
Wel of geen Corona, de energietransitie gaat door! Netbeheerder Enexis zocht in 2020 in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Limburg en Brabant ruim 110 nieuwe collega monteurs, technici en engineers voor hun bedrijfsonderdeel EBS.

enexis
icoon

Looptijd project
1 maand doelgroep-onderzoek
2 maanden content ontwikkeling
1 maand campagne-ontwikkeling
Campagne is doorlopend

icoon

Diensten
Doelgroep-analyse
Content ontwikkelen & productie
Strategie Webdesign & development
Social Media Campagne
Recruitment

icoon

Doelstelling
Werkgeversmerk Enexis EBS versterken
112 technici werven & selecteren
Ivm Corona technici digitaal leren kennen

Versterk ons werkgeversmerk!

Extern en zelfs intern was dit gespecialiseerde bedrijfsonderdeel EBS van netbeheerder Enexis beperkt bekend. Wel was er een duidelijke personeelsplanning die per maand aangaf hoeveel nieuwe collega’s in 2020 nodig waren om de energietransitie voort te trekken. Verhalen van medewerkers, foto’s en video’s stonden centraal in een campagne die zich richtten op technische MBO’ers en HBO’ers.

relalisatie vacatures

70% uitvoerings-vacatures

Een nadere analyse vanuit de strategische personeelsplanning liet zien dat we de focus moesten leggen op uitvoerings-posities; kandidaten met een technische opleidingsachtergrond op voornamelijk MBO-niveau en een deel op HBO-niveau. In verband met aanrijdtijden bij een eventuele storing moesten nieuwe medewerkers woonachtig zijn in de provincies: Brabant, Limburg, Groningen, Drenthe of Overijssel.

socialmedia-tegels

Doelgroep-analyse en het maken van content

Een juiste analyse is de basis. Eenmalig een goede analyse kan als een jarenlange basis dienen. Het maken van persona’s en pakkende content was de volgende stap. Inplanning en afstemming van draaidagen, controles op (cyber)veiligheid en het maken van planboards en scripts pakten we ook op.

Landingspagina bleek
tóch cruciaal

Pakkende content is belangrijk, slimme campagnes maken het verschil, maar de landingspagina zorgt voor conversie (reacties van sollicitanten).

Onze landingspagina’s richten zich speciaal op 1 doelgroep, zijn super mobiel-vriendelijk en zijn ingericht om zoveel mogelijk sollicitaties te ontvangen.

landingspagina
opvolging en resutlaten

Sturing op KPI’s

Voor Enexis ontwikkelden we ‘een recruitment-menukaart’. Enexis wil alle vacatures binnen 75 dagen invullen. Deze menukaart gaat daarbij helpen omdat deze voorziet in een handig tijdschema waarbij je per vacature kan kiezen uit uiteenlopende wervings-methodes.

Waar kunnen we jullie mee helpen?

We helpen elke klant op een unieke manier, maar het is fijn om te weten waarvoor we je kunnen terugmailen of terugbellen. Om dit te versoepelen hebben we in de onderstaande dropdown een aantal keuzes voorgesteld.
Staat je keuze er niet bij? Vul deze dan in

Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.
Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.

Liever bellen?

Vul dan je nummer hieronder in.
We bellen je binnen 2 werkdagen terug!

Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.
Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.