Metaglas

Actiewebsite en slimme campagnes
Hoe bereik je bouwkundigen en werktuigbouwkundigen voor een uitdagende baan in een interessante productieomgeving? De mooiste content maken we op de werkvloer!

metaglas

Looptijd campagne
1 maand ontwikkeling website
2 maanden ontwikkeling content
3 maanden campagne

Diensten
Webdesign & development
(Social) Media Campagne
Video- en foto-productie
Referral campagne

Doelstelling
Werkgeversmerk versterken
Meerdere nieuwe collega’s werven

mederwerks werven mee!

Medewerkers werven graag mee!

Bij Metaglas hebben we allereerst tientallen medewerkers geïnterviewd. Dit droeg goed bij aan de doelgroep-analyse maar had tevens een bijkomstig voordeel; we maakten hen warm om mee te werven. Een interne campagne ‘ Ken jij jouw nieuwe collega?’ werkte ook goed.

Metaglas in Tiel

Een innovatief bedrijf in glas & metaal. Ze beschikken over een eigen R&D, engineerings- en productieafdeling. Doorlopend zijn ze opzoek naar (werktuig)bouwkundigen op HBO niveau. Door groei zoeken zij de komende jaren productie-engineers en engineers voor hun R&D afdeling. Doelgroep-specifiek werven sluit hier prima op aan.

Bekijk de bedrijfsfilm van Metaglas op ons YouTube-kanaal.

Eigen ideeën omzetten naar content

De Marketing- & HR-afdeling van Metaglas hadden al persona’s gemaakt. Wij maakten vervolgens een gedegen doelgroep-analyse en we maakten content (verhalen, foto, video) die aansloot op de ‘overstap-wensen’ van de doelgroep.

Eigen ideeen metaglas
actie website metaglas

Actie-website & campagne

We ontwikkelden een krachtige actie-website met alleen maar aansprekende content voor de doelgroep. We herschreven de vacatureteksten en activeerden campagnes op Google, Indeed, Linkedin, Facebook en Instagram. Reken maar dat Metaglas in de weken die volgden een extra technisch gezicht kreeg 40km om Tiel heen!

Meer sollicitanten en een sterker werkgeversmerk

Binnen 2 weken na de live-gang van de campagne stonden er al 5 solllicitatiegesprekken ingepland. Alle reacties gingen rechtstreeks naar de HR afdeling van Metaglas. Als je zeker weet dat je hier altijd binnen 48uur een kwalitatieve opvolging aan kan geven is dat prima. Voor veel klanten pakken we echter ook de eerste selectie op. Uiteindelijk hebben ze meerdere posities in kunnen vullen en hebben ze de kennis en de flow van de actie-website succesvol verwerkt in hun nieuwe corporate website.

Waar kunnen we jullie mee helpen?

We helpen elke klant op een unieke manier, maar het is fijn om te weten waarvoor we je kunnen terugmailen of terugbellen. Om dit te versoepelen hebben we in de onderstaande dropdown een aantal keuzes voorgesteld.
Staat je keuze er niet bij? Vul deze dan in

Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.
Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.

Liever bellen?

Vul dan je nummer hieronder in.
We bellen je binnen 2 werkdagen terug!

Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.
Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.